- Anasayfa
- Hakkımda
- Uzmanlıklar
BOY UZATMA
- Rehabilitasyon
- Bilgilendirme
- Medya
- İletişim
Robotik diz protezi Ankara ameliyatları; protez ameliyatındaki riskleri minimuma indiren uygulamalardır. Oldukça gelişmiş bir cerrahi yöntem olan robotik protez ameliyatlarında, röntgen görüntüleri yerine bilgisayarlı tomografi görüntüleri kullanılır. Bilgisayarda tüm cerrahi süreci planlanır. Bu sürecin tamamı ortopedist tarafından planlanır ve robota yüklenir. Bazı robotik protez tiplerinde ise tomografiye gerek olmaksızın dizin içine konulan bazı sensörler sayesinde ameliyat içinde 3 boyutlu bir analiz yapılarak diz anatomisi bilgisayar ortamına dökülebilir. Biz bu yöntemi tercih ediyoruz.
Robotik diz protezi ameliyatları, özel bilgi, eğitim ve deneyim gerektiren ameliyatlardır. Diz protezi uygulanacak tüm hastalarda yapılabilir. Robotik cerrahi ile yapılan diz ameliyatlarında, protezin ömrünün daha uzun olduğu öngörülmektedir.
Ankara robotik diz protezi ameliyatları hakkında daha fazla bilgi için Prof. Dr. Ertuğrul Akşahin ile iletişime geçebilirsiniz.
Robotik diz protezi; cerrahiye özel tasarlanan robotlar ile yapılan ameliyatlardır. Standart diz protezi ameliyatlarına göre hata payı çok daha azdır. Cerrahi işlem gözle görülenden çok daha hassas bir şekilde gerçekleşir. Ameliyat öncesinde tüm cerrahi süreci en ince detayına kadar planlanır. Bunun için bazı robotik teknolojilerde Bilgisayarlı Tomografi gerekirken biz sadece direk radyografi ( normal rontgen) ile planlama yapılabilen bir Robot Teknolojisi kullanıyoruz. Daha fazla kullandığımız bir yöntem ise daha önce belirtildiği gibi ameliyat içi vücuda yerleştirilen birtakım sensörlerle ameliyat içi planlama yapılmasıdır. Sonrasında işlem yine cerrah tarafından robotun yönlendirmesi sayesinde gerçekleşitirilir. Böylece protezin ömrünü etkileyen ve klinik sonuçları etkileyen uygulama hatalarının da minimuma indirilmesi sağlanır.
Robotik diz protezi ameliyatında farklı robot tiplerinin uygulamaları vardır. Bizim kullandığımız cerrahi öncesi sadece bir aks grafisi gerektiren tomografi gerektirmeyen robot tipidir.Tomografi gereksinimin olmaması kişinin radyasyon maruziyeti açısından bir avantajdır. Cerrahi başlangıcında femur ( uyluk ) ve tibia ( kaval) kemiklerine birer sensöz yerleştirilir. Bir takım özel tekniklerle kemik yapısı robota tanıtılır ve robot tarafından dizin 3 boyutlu bir model oluşturması sağlanır
Böylece robot ameliyat sırasında hangi bölgelere, nasıl kesi yapacağını öğrenmiş olur. Kemik kesilerinin ne kadar kalın olacağı, bağ dengesi ve protezin yerleştirileceği bölgeler planlanır. Ameliyat sırasında robot ortopedist tarafından kontrol edilir. Tüm aşamalar hem ameliyat bölgesi gözlenerek hem de bilgisayar ekranından takip edilir.
Standart diz protezi uygulamalarında tüm ameliyat planı röntgen görüntülemeleri üzerinden yapılır. Röntgen görüntüleri, 2 boyutlu görüntülerdir. Robotik cerrahide ise direk radyografilerle bilgisayar yardımıyla görüntüler edilebilir ve ameliyat sırasında dize konan bir takım sensörlerle (bizim uyguladığımız) dizin anatomisi tam olarak 3 boyutlu olarak anlaşılabilir. Böylece dizdeki kemiksel dizilimleri ve yumuşak doku dengesini gerek ameliyat başlangıcında gerekse de ameliyat sırasında tekrar tekrar değerlendirip Robotun yönlendirmesiyle mükemmel dizilim elde etmek mümkün olmaktadır. Klasik yöntemde de bu dizilimleri kontrol etmek için birtakım yöntemler vardır. Ancak bunların tamamı insan gözüyle kontrol edilen şeylerdir. Dolayısıyla hata payı daha yüksektir.
Robotik diz protezi ameliyatları özellikle ileri derece kireçlenme şikâyeti olan hastalarda tercih edilir. Diz eklemleri hasar gören, protez kullanımına ihtiyacı olan tüm hastalarımızda robotik cerrahi güvenle uygulanmaktadır. Protez ameliyatlarında hasar gören eklemlerin aşınmış bölgeleri sağlıklı dokularla değiştirilir. Böylece hem ağrı şikâyetleri hem de şekil bozuklukları ortadan kalkabilir. Hareket kısıtlılığının en aza indirilmesi, hastanın yaşam kalitesinin artırılması hedeflenir.
Robotik cerrahi ile hem total hem de kısmi (yarım) diz protezleri yerleştirilebilir. Diz protezleri yerleştirildikten sonra hastanın yaşam kalitesi ciddi oranda yükselir. Özellikle eğilme, merdiven inip çıkma ya da tuvalet ihtiyacını giderme daha ağrısız ve konforlu hâle gelir.
Robotik diz protezi ameliyatları cerrahi uygulamalarda gelinen son noktadır. Oldukça gelişmiş bir teknoloji kullanılır. Aynı zamanda işlemi yapan doktorun da bu alanda uzman ve deneyimli olması gerekir. Bu nedenle robotik diz protezi fiyatları diğer diz protezi ameliyatlarına göre biraz daha pahalıdır. Ankara robotik diz protezi ameliyatı fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için klniğimizle iletişime geçebillirsiniz.
Söğütözü Cad. Koç Kuleleri A Blok Kat:8 No:27 Söğütözü Çankaya/Ankara
0543 682 30 79
info@ertugrulaksahin.com
Sayfayı Düzenleyen : Cansu Işık
Düzenleme Tarihi : 10.04.2024
İletişim Numarası : 0552 652 52 91
Web sitemizin içeriği, ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Web sitemizin içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.